Bexamela

64%

Denbora

20 min

Gustuko duzu?

BEXAMELA –  Amonaren errezetak 

Gure eskuetara iritsi diren orri zahar koipetsu batzuetatik Amonaren errezetak berreskuratu ditugu eta hemen dakarzkizugu, edonorena izan litekeen amonaren jakintza, eskua, maitasun eta goxotasunaz ..

 

Gaurkoan amonaren bexamelaren RZ dakarkizugu, kroketak egin eta denak txundituta uztekoligatzen laguntzeko ere bai. Bexamela (italieraz Besciamella, frantsesez Béchamelle) gurinez, irinez eta esnez egindako saltsa emultsionatua da, Italiar eta Frantziar sukaldaritzen saltsa nagusieneterikoa. Izan gozo, gozatu eta on egin! 🙂

 

Osagaiak

  • 50 gr gurin (edo olio)
  • 3 irin koilarakada
  • litro erdi esne

BexamelaErrezeta

  1. 50 gr gurin (edo olio) jarri lapiko sakon batean.
  2. 3 irin koilarakada sueztitu.
  3. Pixkana litro erdi esne gehitu irabiatzen jarraitzen den bitartean, gatz pixka bat bota eta 15 minutuz egosten utzi. Nahi dena erantsi daiteke.

Kroketetarako, hozten utzi, forma eman eta irinetik, arrautzetatik eta ogi arrailetatik pasa. Beste modu bat izan daiteke lehenik ogi arraildu finetik, ondoren arrautzetatik eta azkenik ogi arraildutik pasatzea.

 

Kasu!

Amamaren etxeko neurriak

  • Kafe koilarakada bat 5 gr.
  • Postre koilarakada bat 10 gr.
  • Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
  • Kafe kikara bat 100 gr.
  • Katilukada bat, 250 gr.
  • 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
  • 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
  • Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
  • Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
  • Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
  • Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
  • Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
  • 100 gr irin 5 koilarakada dira.
  • kg 1 ogi 3 ogi handi dira.

 

Akaso!

Bexamel saltsa 1

Bexamel saltsa 2

Bexamela

gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

64.285714285714 0 100 14

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat