Kuiatxo eta patata pasteltxoak labean

92%

Zenbatentzat

konpainia onean ...

Denbora

45 min

Gustuko duzu?

Osagaiak

30 unitate egiteko

  • neurri ertaineko 3 patata
  • neurri ertaineko 2 kalabazin edo kuiatxo
  • gatza 5 ml
  • piper beltza
  • parmesano gazta
  • baratxuria (granulatua)
  • oliba
  • olioa

Errezeta

  1. Berotu labea 200 ºC-tan eta prestatu erretilua koipeztatutako paperarekin.
  2. Garbitu eta lehortu ondo patatak eta kalabazinak.
  3. Jarri patatak urez estalitako eltze batean, eta irakiten jarri. Egosi 20-25 minutu inguru. Hoztu ur hotzarekin.
  4. Patatak egosten diren bitartean kuiatxoak edo kalabazinak zatitu, lehortu eta bota gatz pixka bat.
  5. Patatak zuritu eta birrindu lodiera berean ontzi batean.
  6. Xukatu ondo kalabazinak eta gehitu patatara. Gehitu gazta eta baratxuria gustura. Nahastu dena oso ondo. (Belar fresko batzuk edo espezieak ere gehi diezaizkiogu oreari).
  7. Koilaratxoarekin zatiak hartu eta kroketa txikiak osatu, forma nahieran badakizu.
  8. Banatu labeko erretiluan, olio pixka batekin igurtzi eta sartu labean, gorritu arte, 30 minutu inguru.

Kuiatxo eta patata pasteltxoak labean

Kasu!

Kuiatxo eta patata proportzioa zure gustura.

Orea oso bustita badago, hozkailuan zapi garbi baten gainean xukatzen utz dezakegu ordu erdi batez edo. Hotza maneiagarriagoa izango da. Belar fresko batzuk edo espezieak ere gehi diezaizkiogu oreari.

Are hobeak izan daitezen, unitate bakoitza, denbora erdian gutxi gora behera, biratu egin dezakegu, sukaldeko pintza batzuk arretaz erabiliz.

Akaso!

Kuiatxo eta patata pasteltxoak labean

gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

91.666666666667 0 100 12

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat