Tagliatelleak otarrainxka eta txirlekin

71%

Zenbatentzat

4 lagunentzat

Denbora

30 min

Gustuko duzu?

Tagliatelleak otarrainxka eta txirlekin – 

Bere lehen liburua plazaratu du Txertoa katalogoa eta Ttarttaloren eskutik, «Euskal sukaldaritza praktikoa»Gaurkoan pastak eta arrozak sailtxoa amaituz, Tagliatelleak otarrainxka eta txirlekin RZ dakarkizuguIker Markinezen «Euskal sukaldaritza praktikoa» bere liburuko beste RZ goxo eta erraz bat. Denak txundituta uzteko primerakoa, ama eta izeba bisitan datozenerakoligatzeko

Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂

TAGLIATELLEAK OTARRAINXKA ETA TXIRLEKIN

Tagliatelleak otarrainxka eta txirlekinOsagaiak 4 pertsonentzako:

  • 400 g tagliatelle
  • Zortzi otarrainxka
  • Ziazerba sorta bat
  • Bi dozena txirla
  • Bi baratxuri ale
  • Oliba olio birjina
  • Kopa bat ardo zuri
  • Esne gain basokada bat
  • Gatza

Errezeta

  1. Lehenik, otarrainxkak zuritu, eta zartagin batean, oliba olio zorrotada bat gehitu eta otarrainxken azalak bota. Pare bat minutuz frijitu ondoren, ardo zuria gehitu, eta, ondoren, ur pitin bat.
  2. Guztia bost minutuz su bizian irakin, eta irabiagailuaren laguntzaz irabiatu. Salda gerorako gordeko dugu.
  3. Lapiko bat urez bete eta sutan jarri berotzen, gatz eta oliba olio pixka batekin. Irakitean, tagliatelleak gehitu eta bost bat minutuz irakiten eduki. Pasta al dente dagoenean, lapikoa sutik kendu, ur hotzean pasatu eta, ur soberakina ongi kendu ondoren, erretilu batean gorde.
  4. Zartagin zabal batean oliba olio zorrotada bat jarri, eta, berotzen hastean, bi baratxuri aleak, aurrez zuritu eta txikituak, dantzan ipini. Kolore pixka bat hartzen dutenean, otarrainxkak gehitu, zati txikietan moztuak.  Jarraian, txirlak eta ziazerba ere gehitu.
  5. Ondoren, gorderik daukagun salda guztia gehitu, eta, irakiten hastean, esne gain basokada ere bai. Bost minutuz irakiten eduki, eta tagliatelleak gehitu. Ongi nahastu, eta, beroa dagoenean, jateko prest daukagunez, plateretara zerbitzatzea besterik ez da gelditzen.

Kasu!

Iker Markinez ormaiztegin KUKO Jatetxeko sukaldaria… 

Iker Martinez kuko jatetxea

Akaso!

Xuban Intxaustik gidatzen zuen ETBko “Txoriene” saioan Ikerrek ESPAGETIAK BARRENGORRI ETA TOMATEAREKIN RZ egin zuenekoa…

Fetuccini pasta RZk 4 eratan:

Tagliatelleak otarrainxka eta txirlekin
gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

71.428571428571 0 100 14

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat