Hara!

Eneko Calvo: ‘Gastronomiaren bidez Euskal Herriko historia azaltzen dugu’

Eneko Calvo: ‘Gastronomiaren bidez Euskal Herriko historia azaltzen dugu’ – 

San Telmo museoan euskal kulturaren eta gastronomiaren arteko harremana azaltzen dute “San Telmo PIL-PILEAN” erakusketan, ekainerarte ostiral eta larunbatetan daude bisita gidatuak.

Eneko Calvo: Gastronomiaren bidez Euskal Herriko historia azaltzen dugu

www.eitb.eus/euskadi-irratia/faktoria/san-telmo-pilpilean  AUDIOA

Eneko Calvoren eskutik “Faktoria“n “San Telmo pil-pilean” bisita gidatuaren aurrerapen bat egin dugu. Ordubeteko bisita gidatua egiten dute ostiralero eta larunbatero, bisita honi esker euskal gastronomiak izan duen garapena ezagutu dugu, eta osagarri bakoitzak zer nolako iraultza izan duen. Erromatar Inperioaren eraginarekin hasi eta 80ko hamarkadan sortu zen euskal sukaldaritza berriarekin bukatuta, besteak beste Arzak jatetxean zuten lehenengo mahaiaren eta kartaren adibide bat dute museoan.

Bisitariek euren usaimena eta ukimena beharko dute bisitan zehar dauden hainbat elementu ezagutzeko. Ordubeteko ibilbidearen ostean “Bokado” jatetxean pintxo dastazea eskaintzen dute.

www.eitb.eus-etik hartua

zuzeu.eus/historia-dastatzeko-aukera-pil-pilean informazio gehiago

Historia dastatzeko aukera pil-pilean

Donostiako San Telmo Museoak maiatza eta ekainean zehar ‘San Telmo pil-pilean’ bisitak antolatu ditu euskal gastronomiaren historia ezagutzeko eta dastatzeko.

Lehen aldiz, gure historiaren, gure kulturaren, gure produktuen eta gure gastronomiaren arteko harreman zoragarria irudikatzen dituen bisitak antolatu ditugu: bost zentzumenen bidezko ibilbidea eta gure historiaren produktu garrantzitsuenetako batzuen dastaketa proposatzen dizugu.

Bost zentzumenetan zeharreko ibilbidea eta amaitzeko, Bokadon, gure historiaren produktu garrantzitsuenetako batzuren dastaketa. Euskal kultura Euskal Herriko mahaietan jaten diren plateretan ere badago, alegia, bertako sukaldeetan egiten diren plateretan. Horregatik, gure kultura gastronomikoa definitu duten hamar mugarriren berri izatera animatu nahi zaitugu maiatzean eta ekainean.

Gure gastronomian zehar ibilbidea egingo dugu, Erromatar Inperioaren eraginarekin hasi eta 80ko hamarkadan sortu zen euskal sukaldaritza berriarekin buka. Gaztaren usaina, gozoki eta likoreak, gatzaren testura, Jarana auzoan deskarga-garaian sortzen zen zalaparta, eta Altzoko handiaren dietaren aparteko irudia; amaitzeko, gure historian nabarmendu diren zaporeetan murgilduko gaituen dastaketa.

· Maiatzak 11, ostirala: gaztelaniaz
· Maiatzak 12, larunbata: euskaraz
· Maiatzak 25, ostirala: euskaraz
· Maiatzak 26, larunbata: gaztelaniaz
· Ekainak 1, ostirala: gaztelaniaz
· Ekainak 2, larunbata: euskaraz
· Ekainak 8, ostirala: euskaraz
· Ekainak 9, larunbata: gaztelaniaz
· Ekainak 15, ostirala: gaztelaniaz
· Ekainak 16, larunbata: euskaraz
· Ekainak 22, ostirala: euskaraz
· Ekainak 23, larunbata: gaztelaniaz
· Ekainak 29, ostirala: gaztelaniaz
· Ekainak 30, larunbata: euskaraz

 

19:00 (90 min.) 15 €

www.santelmomuseoa.eus

ZATOZ GURE HISTORIA DASTATZERA!

Historia dastatzeko aukera pil-pilean

Eneko Calvo: ‘Gastronomiaren bidez Euskal Herriko historia azaltzen dugu’

Kategoriak

Egilea

Pagotxa Pagotxa

Elkarbanatu & Inprimatu

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat