Arrautzak egosteko denbora –
Gure eskuetara iritsi diren orri zahar koipetsu batzuetatik Amonaren errezetak berreskuratu ditugu eta hemen dakarzkizugu, edonorena izan litekeen amonaren jakintza, eskua, maitasun eta goxotasunaz..
Gaurkoan teknikan pausutsu bat gehiago Arrautzak egosteko denbora zehatzak ikasteko… Denak txundituta uzteko, ligatzen laguntzeko ere bai… Izan gozo, gozatu eta on egin! 🙂
…
ARRAUTZAK EGOSTEKO DENBORA
Arrautzak irakindako uretan sartuz gero errazago zuritzen dira, nahiz eta tenperatura aldaketarengatik puskatu daitezkeen. Ura hotza dagoela jartzen badira, zuritzea zailagoa da.
- Arrautza gogorrak: 10 min
- Zuringo egina eta gorringo leuna: 5 min (ura irakiten hasten denean sartu).
- Uretatik pasatuak: 3 min. Ur hotzetan sartu, irakiten hasi arte.
Kasu!
Amamaren etxeko neurriak
- Kafe koilarakada bat 5 gr.
- Postre koilarakada bat 10 gr.
- Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
- Kafe kikara bat 100 gr.
- Katilukada bat, 250 gr.
- 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
- 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
- Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
- Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
- Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
- Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
- Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
- 100 gr irin 5 koilarakada dira.
- kg 1 ogi 3 ogi handi dira.
…
Akaso!
Arrautzak egosteko denbora
Kategoriak
Errezetaren egilea(k)
Amonaren errezetak 83.333333333333 0 100 6
Iruzkinik ez