Arrozesne pattarra –
Pattarrak RZ sailtxo hau jarraituz, gaurkoan berezia eta exotikoa dirudiena baina euskaldunon artean aspalditik dabilen Arrozesne pattarra RZ. Erraza eta denak txundituta uzteko primerakoa, lagunekin konpartitzeko, ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
Osagaiak
- 900 g esne
- 900 g esnegain likido
- 200 g arroz
- 300 g azukre
- 10 koilarakada kanela pattar edo uxuala
- Kanela txotx txiki bat
…
Errezeta
- Esnea eta esnegaina kazola batean sartu eta irakiten jarri su motelean.
- Lehenbiziko borborrak hasi eta berehala, azukrea, arroza eta kanela txotxa gehituko ditugu, eta beste 20 minutuz utziko dugu irakiten, baina ez indar handiz.
- Denbora hori iraganik, nahastura epeltzen utziko dugu eta iragazkitik pasatuko dugu.
- Azkenik, pattarra eman eta hozkailuan sartuko dugu freska dadin.
- Botilatu egin genezake. Hozkailuan 3 bat egun iraungo du.
Kasu!
Hozkailuan 3 bat egun izan, ez gehiago! Egun gehiago pasatuz gero, esnekia mingortzeko arriskua dago eta, jakina, pattarra galaraztekoa.
…
Akaso!
Etxean egindako Baileys-a agian?
Arrozesne pattarra
Kategoriak
Errezetaren egilea(k)
Xolomo Sapiens 85.714285714286 0 100 7
Iruzkinik ez