Denbora
12 orduFoie errezeta –
Gure eskuetara iritsi diren orri zahar koipetsu batzuetatik Amonaren errezetak berreskuratu ditugu eta hemen dakarzkizugu, edonorena izan litekeen amonaren jakintza, eskua, maitasun eta goxotasunaz ..
Gaurkoan Amonaren errezeta orrietatik atera dugun beste altxor txiki bat, zail xamarra baina ez larritu, denak txundituta uzteko, aproposa ama eta izeba bisitan datozen bazkari edo afari horietarako, ligatzen laguntzeko ere bai… Izan gozo, gozatu eta on egin! 🙂
Osagaiak
- Foie gibela
- Jarri foie ur hotza eta gelak dauzkan ontzi batean 12 orduz, garbitu dadin.
- Nerbioak kendu gibelari tenperatura hobea daukanean.
- Gatza, piperrautsa eta Armagnac tanta batzuk jarri.
- Estu egongo den ontzi batean jarri, forma har dezan, eta film paperarekin estali.
- Bi minutu mikrouhinean, 750 w-tara. Minutu bat jalkitzen izan, eta eman bi minutu gehiago mikrouhinean beste aldetik.
- Azkar hoztu, hozkailuan sartu eta bertan mantendu 12 orduz gutxienez.
Kasu!
AMAMAREN ETXEKO NEURRIAK
- Kafe koilarakada bat 5 gr.
- Postre koilarakada bat 10 gr.
- Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
- Kafe kikara bat 100 gr.
- Katilukada bat, 250 gr.
- 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
- 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
- Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
- Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
- Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
- Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
- Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
- 100 gr irin 5 koilarakada dira.
- kg 1 ogi 3 ogi handi dira.
…
Akaso!
Maixuari entzun …
Gordon Ramsay shows a commis chef how to cook Foie Gras properly…
Foie errezeta
Kategoriak
Errezetaren egilea(k)
Amonaren errezetak 80 0 100 15
Iruzkinik ez