Denbora
4 orduHaragi salda
Errezeta honen inguruan ezin daiteke legerik azaldu. Garaiak eta norberaren eskuek idatziko dute hori.
Osagaiak:
- Txahal edo behi xankar bat
- 4 tipula
- Porru bat
- 2 azenario
- ardo txuri kopa bat
- txitxirio eskukada bat
- perrexila eskukada bat
- piper hauts beltza
- gatza
Errezeta:
- Barazkiak ongi zuritu eta zati handitan moztu.
- Hauek lapiko handi eta altu batean ipini, txankarra, ardo kopa eta perrexillarekin batera. Urez estali eta su bizitan jarri irakiten hasten den arte. Momentu honetan, garbantzuak gehitu eta su ertainean egosi 3- 4 orduz (edo eltze espresean 30 minutuz).
- Salda iragazi eta gatz eta piper hauts puntuan jarri.
- Txankarra txikitu eta zerbitzatzeko garaian saldari gehitu.
Kasu!
Ohikoa da arrautza egosi eta ogi apur batekin zerbitzatzea.
Edozein zopa eta prestera egiteko aparta da.
Haragia bera ere, tomate eta piper batzuen laguntzaz ez da txantzetako jana.
Haragi salda
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 70 0 100 40
Iruzkinik ez