Oilasko eta barazki paella

76%

Denbora

40 min

Gustuko duzu?

Soberan dauden osagaiak erabiltzeko errezeta bikaina da, proposamen hau egokitu zure beharrei eta kuzina ezazu zeure-zeurea den paella.

Osagaiak:

  • 4 eskukada arroz
  • Ura (arroza hainako bi)
  • Tipula bat
  • Piper gorri eta berde bana
  • Azenario bat
  • Kuia txiki bat
  • 2 Bartxuri buru
  • Ardo zuri kopa bat
  • Oilasko zatiak (bularki eta iztarrekin eginak) 250gr
  • Bi goilarakada oliba olio
  • Gatz apur bat

 

Oilasko eta barazki paella

PAELLA G. García Marengo

Errezeta:

  1. Barazki guztia garbitu eta zuritu.
  2. Barazkiak zati txiketan moztu, guztiak tamaia berekoak egin behar dira.
  3. Paela batean bi koilarakada olio jarri eta guztia berotu.
  4. Baratxuri eta tipula zatiak gehitu eta guztia ondo landu 5 minutuz, kolorea har dezan.
  5. Kolorea hartzen duenean gainontzeko barazki guztiak gehitu eta su bizian ondo landu.
  6. Beharrezkoa da barazkiak ondo lantzea, kolore bizia har dezaten
  7. Oilasko zatiak paelara gehitu eta guztia ondo landu gatz apur batekin.
  8. Oilaskoa gorritzen denean arroza gehitu eta guztia batera nahastu.
  9. Ardo zuri kopa gehitu eta guztia lurrundu bitartean landu sutan.
  10. Azkenik ura gehitu, eta irakiten hasten denean sua jeitsi. 20 minutu behar izaten ditu guztiak egosten.
  11. Paelak puntu ona izan dezan itzali sua amaitzear dagoenean, berez beroareki amaitzen delako egosten.
  12. Beharrezkoa da denbora batean egoten uztea 5-10 minutuz.

Kasu!

Arroz mota desberdinak daude merkatuan, baina  paela egiteko gomendagarrienak ale luzeko arrozak izaten dira.

Oilasko eta barazki paella
gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

75.862068965517 0 100 29

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat