Errezeta
- Jarri txitxirio-irina, gatza, espezie, legamia malutak eta ehotutako piper pixka bat ontzi batean. Nahastu haga batzuekin eta gehitu ura eta limoi zukua. Ondo nahastu masa likido lodi samarra lortu arte, pikor lehorrik gabe.
- Garbitu eta lehortu kalabazinak. Birrindu edo txiki-txiki zatitu.
- Oso ondo nahastu dena ore mamitsu bat lortu arte.
- Aurre-berotu labea 180 ºC-tan.
- Zartagin baten olioa, ondoren orea bota eta ondo banatu. Egosi orea su baxu-ertainean.
- 10 minutu igarota, ertzak dagoeneko ondo gorrituta daudela ikusten dugunean, sartu labean, grill-arekin ahal baduzu, eta labearen goi partean. Utzi minutu batzuk labean tortilla egiten buka dadin.
- Plater handi batean zerbitzatu.
…
Kasu!
Zartaginean orea egiten dihardugula erdialdetik burbuila egiten badu, jaitsi sua pixka bat.
…
Akaso!
Iruzkinik ez