KUSKUS ENTSALADA HALLOUMI GAZTAREKIN

Kuskus entsalada “halloumi” gaztarekin

75%

Zenbatentzat

2 lagunentzat

Denbora

20 min

Gustuko duzu?

Kuskus entsalada “halloumi” gaztarekin – 

Kus-kusa Magreben jatorria duen platera da, egun mundu zabal osoan ere jaten dena. Gari-semolarekin prestatzen da, haragi-zatiekin eta barazkiekin, maiz, harissa izeneko piper-purearekin ondua. Denak txundituta uztekoama eta izeba bisitan datozenerakoligatzeko ere bai agian… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂

Osagaiak

  • 250 g kuskus
  • 250 ml ura irakiten/barazki salda irakiten
  • 400 g latako txitxirio (xukatua)
  • 1-2 koilarakada oliba olio
  • 300 g kuiatxo xerratan
  • 250 g halloumi gazta (xerra loditan)

Entsalada saltsarako:

  • 125 ml oliba olio
  • 3 koilarakada limoi zuku
  • 2 koilarakada menda belar freskoa (txikitua)

Errezeta

  1. Jarri kuskusa ontzi batean, bota irakiten dagoen ura (edo barazki salda) eta nahastu ondo sardexka batekin. Estali plater batekin eta utzi 4 minutuz.
  2. Bitartean, entsalada saltsarako osagarri guztiak ontzi batean jarri eta ongi nahastu. Nahastu eta puskatu kuskusa sardexka batekin, gehitu garbantzuak eta entsalada saltsa erdia. Ongi nahastu eta zerbitzatzeko plater handi batean pilatu.
  3. Berotu olioa zartagin handi batean eta frijitu kuiatxo xerrak su handian 2-3 minutuz urre kolore iluna hartu arte. Sukaldeko paperera pasa.
  4. Kuskus menditxoari gehitu kuiatxoa.
  5. Zartagina lehorra badago, bota olio pixka bat gehiago eta berotu.
  6. Gero, bota halloumi xerrak eta frijitu 2-3 minutuz, noizean behin biraraziz, kurruskatsu eta marroi kolorea hartu arte.
  7. Gainerako saltsa bota.
  8. Zerbitzatu lehenbailehen.

Kasu!

Halloumi gazta beharrean, oilasko bularra ere erabili dezakezu. Eta Kuskusa erabili beharrean, arroza egosia ere primeran geratuko zaizu.

Akaso!

Kuskus entsalada “halloumi” gaztarekin

gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

75 0 100 4

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat