Denbora
30 minEspagetiak bolognesa eran
Osagaiak:
- 400g espageti
- 200g haragi xehetu
- azenario bat
- tipula haundi bat
- 4 atal baratxuri
- apio zati bat
- tomate saltsa litro bat
- ardo txuria edalontzi bat
- oliba olioa
- piper hautsa
- gatza
Errezeta:
- Baratxuri hortzak, apioa, tipula eta azenarioak zuritu eta txiki txiki egin.
- Haragia gatz-pipertu nahieran.
- Zartagin batean haragia su bizitan gorritu oliba olio pitin baten laguntzaz.
- Haragia atera, suaren indarra jeitsi eta barazkiak gehitu.
- Barazkiak kolorea hartzen duten momentuan, haragia eta ardo txuri edalontzi bat gehitu.
- 5 minuturen ostean, ardoaren alkola lurrundutakoan, tomate saltsa gehitu eta su ertainean ordu erdiz egosi.
- 10 minuturen faltan, espagetiak egosi oliba olio txorrota eta gatz pitin bat gehituta.
- Hauek egosita dauden momentuan, urgabetu, saltsatan jarri eta zerbitzatu.
- Nahi izatera, mozzarela edo parmesano gaztaren laguntzaz dasta daitezke. Ukitu italiar batekin amaitzeko, oregano edo albahaka freskoa gehitzea besterik ez da falta.

ESPAGETIAK F_A
Kasu!
Saltsa zaporetsua eta indartsua lortzeko, debora luzez su ertainetan edukitzea ezinbestekoa da. Honela, ur gehiago galduko du eta zaporeak gehiago nabarmenduko dira platerean.
…
Akaso!
Clemenzaren meatball RZ “The Godfather”
Espagetiak bolognesa eran
97.674418604651 0 100 43
Iruzkinik ez