Denbora
1 orduIzter beteak –
RZ honek mota askotako gehigarriak onartzen ditu. Kasu honetan, ganba eta porruarekin betetzen dira, baino ontto, barazki, saltsa ezberdin… askorekin bete daitezke.
Osagaiak:
- 4 oilasko izter
- 12 ganba ale
- tipulina bat
- porru bat
- gurin koilarakada bat
- 150 ml esnegain
- gatza
- piper hauts beltza
- sukaldeko soka, haragiak eta hegaztiak lotzeko modukoa
Errezeta:
- Lehendabizi oilsko izterrak zabaldu behar dira. Horretarako, iztarraren beheko muturretik hasita, labanarekin, hezurraren segidan zabaldu. Kontu haundiz hezurrak kendu eta zabalik mantendu. Momentu honetan gatz eta piper hauts beltz puntua eman.
- Ganbak zuritu eta barazkiak txiki egin.
- Ganba buruak kazola txiki batean su bizitan gorritu oliba olio koilarakada batez. Kolorea hartu dutenean, bi baso ur gehitu salda egin dadin. 20 minutuz su eztitan egosten eduki.
- Beste zartagi batean, barazkiak gorritzen ipini su ertainean, kolore apur bat hartzen duten momentuan, salda gehitu (iragazita) eta laurdenera murriztu arte su ertainean egosi. Momentu honetan, esnegaina eta gurina gehitu. Beste 20 minutuz egosi eta hozten utzi.
- Nahasketa hotz dagoela, ganba gordinak gehitu eta “ore edo masa” bat osatu.
- Ore honen goilarakada pare bat ipini izter bakoitzaren erdian eta kontu haundiz eta sokaren laguntzaz, ongi itxi.
- Labea 200º tan berotu eta iztarrak 15-20 minutuz laberatu eta bero zerbitzatu.
Kasu!
Kalitatezko oilasko eta ganbekin egiteak sekulako aldea ematen dio errezeta honi. Artoa jan duen oilasko azal horia bada, askosaz hobe!
Errezeta hau edozein saltsarekin lagundu daiteke. Adibidez, txanpinoi krema, romesko, ali oli edo barazki kremaren batekin.
…
Akaso!
Oilasko RZ goxo gehiago afaritarako?
Izter beteak
Kategoriak
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 73.333333333333 0 100 30
Iruzkinik ez