Denbora
30 minOsagaiak – Patata errioxarrak –
- 0,5 kg patata (ez dute zertan Errioxakoak izan beharrik ;-))
- oliba olioa 4 goilarakada
- 4 txorizo, bana, alegia. (Luzeetakoa bada, zatitu eta kito)
- ardo txuri kopa bat
- tipulina bat
- 2 baratxuri ale
- piper gorri edo pikilloak
- pipermin gozoa
- ura
Patata errioxarrak
…
Errezeta:
- Lehenbizi, barazki guztiak txiki egin. Txorizoa nahi bezela zatitu eta patatak zuritu eta “kaskatu”.
- 4 oliba olio koilarakada berotzen ipini eltze batean.
- Tipula eta baratxuria erregosi kolorea aldatzen duten arte. Orduan, txorizoa eta piperra gehitu, minutu batez erregosi eta patata bertara igaro.
- 2 minutuz guztia erregosi su ertainetan.
- Pipermina, ardoa, gatza gehitu eta urez estali. Sua handitu eta irakiten hasten denean, 25 -30 minutuz su ertainetan egosi.
- Zerbitzatu.
…
Kasu!
Patata “kaskatzearekin” salda loditzea errazten da. Hala ere, urtsuegoa geratu bazaizu, desegin pare bat patata zati sardexkarekin eta nahastu saldari, lodi dadin.
Patata errioxarrak
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 81.818181818182 0 100 33
Patata errioxarrak prestatzeko “bi baratxuri hortz” esan ordez, euskaraz “bi baratxuri ale” esan izan ohi da.
Eskerrik asko errezeta gure esku jarri duzuelako.