Denbora
1 orduPatatak saltsa berdetan –
Gora patata arabarra!!! 🙂
Osagaiak:
- kilo bat patata
- koilarakada bat irin
- ardo txuri kopa bat
- 4 baratxuri ale
- perrexil freskoa
- arrain salda (edo daukazuna)
- oliba olioa
- gatza
Errezeta:
- Patatak zuritu eta panadera eran moztu, hots, cm. erdiko xaflatan. (Adi: ez beti guri kasu egin, argazkikoak osorik utzita daude).
- Perrexil freskoa aiztoarekin pikatu edo moztu
- Baratxuriak xaflatan moztu
- Zartagin batean olio koilarakada bat berotzen jarri, bertan patatak frijitu bi aldeetatik. Kolorea bakarrik hartu behar dute, ez da garrantzitsua guztiz egitea gero saldan egosi beharko dira eta.
- Patatak egin ostean, eltze baxu batean bi koilarakada olio jarri.
- Olioa bero dagoenean baratxuria gehitu , kolorea hartzen duen bitarte
- Orduan irin koilarakada bat gehitu eta guztia elkar landu.
- Ardo txuri kopatxo bat gehitu eta alkoholaren usaina galtzen duenean arrain salda gehitu.
- Azkenik patata zatiak saldan sartu eta bertan egosten jarri.
- Sardexka baten laguntzaz patatak eginak daudela ziurtatu.
- Azkenik perrexil txikitua gehitu errezetari
Kasu!
- Oso RZ merke eta erreza da, benetan.
- Edozein haragi, arrain edo barazkiren laguntzaz dasta daiteke errezeta hau. Bera bakarrik ere bai.
- Arrain salda beharrean oilasko edo veste era bateko saldarekin ere egin daiteke errezeta.
Patatak saltsa berdetan
Kategoriak
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 72.413793103448 0 100 29
Iruzkinik ez