Sagar erreak –
Postre RZ sailtxo motz batekin bukatuko genuela urtea esan genuen, eta sagar_erreak RZ dakarkizugu gaur RZ erraz-erraza eta oso praktikoa deritzoguna, geure herri eta etxeotan betidanik ezagutu den RZ… Denak txundituta uzteko primerakoa, ama eta izebari bereziki gustatuko zaie bisitan datozenean, ligatzeko ere bai agian… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
SAGAR ERREAK
….
Osagaiak 4 lagunentzat
- 8 errege sagar
- 8 koilarakada azukre
- Xorta bat sagardo-pattarra
- Ura, baso erdia
Sagar erreak
- Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan.
- Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu ondoan. Labana batez ebaki bat egingo diegu zabalera osoan, labainaren ahoa gehiegi sartu gabe, erretzerakoan lehertu gabe amore eman dezaten.
- Gainetik azukrea hautseztatu, pattarra eta ura isuri, eta sartuko ditugu labean, 35 bat minutuan (ordubete ere bai gustuaren arabera), ongi egin daitezen arte.
Sagar errea
Kasu!
Amonaren errezeten artean honakoa aurkitu dugu, azukrea beharrean gatz apurtxo bat botata, sagarraren zapore gozoa indartzen da eta ez omen du ezer gehiago behar… Ez azukre, ez pattar, ez urik… Egin proba ea… (gu konbentzitu gaitu…).
. . .
Akaso!
Sagar tarta RZ eta Madonnak SAGARRA JO!
. ..
Xuban Intxaustik gidatzen zuen ETBko “Txoriene” saioan gure Iker Martinezek ANANA ERREA RZ egin zuenekoa…
Postreak aipatuz geundela, Aittonak egindako Donuts RZ eta bideo bat hemen. Homemade Donuts Recipe By Our Grandpa.
…
Martin Bersategi opilak Donuts forma dute, hala! hintzak hik, edozer dela …
Iruzkinik ez