Amonaren txipiroiak bere tintan

88%

Denbora

1 ordu

Gustuko duzu?

Amonaren txipiroiak bere tintan –Amonaren errezetak

Gure eskuetara iritsi diren orri zahar koipetsu batzuetatik Amonaren errezetak berreskuratu ditugu eta hemen dakarzkizugu, edonorena izan litekeen amonaren jakintza, eskua, maitasun eta goxotasunaz ..

Amonaren errezeta orrietan aurkitutako Amonaren txipiroiak bere tintan RZ hemen dakarkizuguna, erraza eta  konfitamenduetarako aproposa … Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂

 

Osagaiak

  • Txipiroiak
  • Tinta poltsak gorde
  • olioa
  • perrexila
  • tipula
  • baratxuri hortz bat
  • ogi zatiak
  • irina
  • tomate lata erdia
  • salda edo ura
TXIBIAK TINTATAN

TXIBIAK TINTATAN Joselu Blanco

 

Errezeta

  1. Garbitu eta buelta eman. Bete hankekin eta buruarekin. Tinta poltsak saltsa egiteko gorde.
  2. Jarri zartaginean eta frijitu, eta ondoren gisatu behar diren lapikoan  jarri.
  3. Soberan dagoen olioan bota zatikatutako perrexila, tipula dezente eta baratxuri hortz bat. Gorritutakoan, gehitu ogi zatiak eta irin koilarakada bat.
  4. Gorritu eta gero, bota tomate lata erdia, eta salda edo ura.
  5. Utzi egosten tarte batez, eta pasa puregailutik.
  6. Ondoren tintak ere pasa.
  7. Egin dadila dena su baxuan ordu erdiz.

 

Kasu!

Amonaren etxeko neurriak

  • Kafe koilarakada bat 5 gr.
  • Postre koilarakada bat 10 gr.
  • Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
  • Kafe kikara bat 100 gr.
  • Katilukada bat, 250 gr.
  • 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
  • 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
  • Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
  • Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
  • Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
  • Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
  • Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
  • 100 gr irin 5 koilarakada dira.
  • kg 1 ogi 3 ogi handi dira.

 

Akaso!

Kako jatetxeko Mamen Ollokiegik ‘Txoriene’n

sashimia egiteko eta nola moztu jakiteko bideoa…

 

Txipiroiak: Itsaso sakonetako deabruak – Itsaso sakonetako hiltzaileak  National Geographic

Squid: The Deep Sea Devils | Deep Sea Killers  National Geographic

Amonaren txipiroiak bere tintan

gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

87.5 0 100 16

Iruzkin bat

  1. Kaixo,

    Errezetak begiratzen aritu naiz, baina denborak eta osagaiten kantitateak ez direla agertzen ikusi dut… Nola jakin dezaket hori?

Bidali iruzkin bat