Denbora
30 minEspagetiak bolognesa eran
Osagaiak:
- 400g espageti
- 200g haragi xehetu
- azenario bat
- tipula haundi bat
- 4 atal baratxuri
- apio zati bat
- tomate saltsa litro bat
- ardo txuria edalontzi bat
- oliba olioa
- piper hautsa
- gatza
Errezeta:
- Baratxuri hortzak, apioa, tipula eta azenarioak zuritu eta txiki txiki egin.
- Haragia gatz-pipertu nahieran.
- Zartagin batean haragia su bizitan gorritu oliba olio pitin baten laguntzaz.
- Haragia atera, suaren indarra jeitsi eta barazkiak gehitu.
- Barazkiak kolorea hartzen duten momentuan, haragia eta ardo txuri edalontzi bat gehitu.
- 5 minuturen ostean, ardoaren alkola lurrundutakoan, tomate saltsa gehitu eta su ertainean ordu erdiz egosi.
- 10 minuturen faltan, espagetiak egosi oliba olio txorrota eta gatz pitin bat gehituta.
- Hauek egosita dauden momentuan, urgabetu, saltsatan jarri eta zerbitzatu.
- Nahi izatera, mozzarela edo parmesano gaztaren laguntzaz dasta daitezke. Ukitu italiar batekin amaitzeko, oregano edo albahaka freskoa gehitzea besterik ez da falta.
Kasu!
Saltsa zaporetsua eta indartsua lortzeko, debora luzez su ertainetan edukitzea ezinbestekoa da. Honela, ur gehiago galduko du eta zaporeak gehiago nabarmenduko dira platerean.
…
Akaso!
Clemenzaren meatball RZ “The Godfather”
Espagetiak bolognesa eran
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 97.674418604651 0 100 43
Iruzkinik ez