Denbora
15 minBAKAILAOAREKIN BETETAKO ARRAUTZAK –
Gure eskuetara iritsi diren orri zahar koipetsu batzuetatik Amonaren errezetak berreskuratu ditugu eta hemen dakarzkizugu, edonorena izan litekeen amonaren jakintza, eskua, maitasun eta goxotasunaz ..
Amonaren errezetatan aurkitutako beste RZ hau dakarkizugu oraingoan, Bakailaoarekin betetako arrautzak RZ, erraza, denak txundituta uzteko primerakoa, ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
Osagaiak
- 10 arrautza
- 200gr bakailao
- tomatea
- irina
- olioa
Errezeta
- Egosi 10 arrautza, erditik zatitu eta gorringoa kendu.
- Sueztitu 200gr bakailao gezatu lau koilarakada tomatetan, eta nahastu tomatetan.
- Nahasketa horrekin bete arrautzak.
- Pasa irinetatik eta arrautzetatik, eta frijitu.
Kasu!
Tomatearekin gustatzen zaigu guri, baina zerbitzatu saltsa espainiarrarekin, tomatearekin edo bakarrik…
Amonaren etxeko neurriak:
- Kafe koilarakada bat 5 gr.
- Postre koilarakada bat 10 gr.
- Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
- Kafe kikara bat 100 gr.
- Katilukada bat, 250 gr.
- 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
- 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
- Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
- Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
- Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
- Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
- Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
- 100 gr irin 5 koilarakada dira.
- kg 1 ogi 3 ogi handi dira.
Akaso!
Arrautza beteak egiteko errezeta ezberdinak …
Bakailaoarekin betetako arrautzak
Kategoriak
81.818181818182 0 100 11
Iruzkinik ez