Hegaluzea tomatearekin

65%

Denbora

30 min

Gustuko duzu?

Hegaluzea tomatearekin

HEGALUZEA

Hegaluzea/hegalaburra modu askotara presta daiteke: txapan, marmitako eran, parrilan, gordinik… kasu honetan, tomatearekin nola egin azaltzen da. Lehen urratsetan plantxatik edo zartagin batetik pasa behar da, eta hau ere errezeta oso moduan ulertu daiteke, horrela kontsumitzeko bikaina dena.

 

Osagaiak:

  • 4 Hegaluze solomo (180gr bakoitzak)
  • tipula bat
  • 4 baratxuri hortz
  • piper berde bat
  • tomate frijitu pote bat
  • ardo txuri kopa bat
  • oliba olioa
  • gatza
  • perrexila edo tipulina broteak.
Hegaluzea tomatearekin

ATUNA TOMATEAREKIN Javier Lastras

Errezeta:

(Argazkikoak piper gorriak ere baditu)

  1. Hegaluzea garbitu eta hezurrak kendu, zati garbia edukitzeko. Solomoaren tamaina, txekor azpizuna izaten denaren tankerakoa izan behar du. Finegi mozten bada, lehortzeko arriskua dauka eta.
  2. Su bizitan zartagina berotu, hegaluzea gatz-pipertu eta olio goilarakada baten laguntzaz plantxan egin alde bakoitzetik minutu erdi bat. Hegaluzearen erdialdea gordinik geratzen delarik.
  3. Zartagin berean, beste olio goilarakada bat gehitu, tipula, piperra eta baratxuriarekin batera. Su bizitan frijitu.
  4. Barazkiak kolore apur bat hartzen duten momentuan, ardo txuria eta tomatea gehitu. Su ertainean egosi 20 minutuz.
  5. Azkenik, jan baino 5 minutu lehenago, hegaluzea tomate saltsa berotan ipini.
  6. Perrexila edo tipulina gehitu zerbizatzeko momentuan.

 

Kasu!

Garaiean eta bertakoa bada, askoz hobe! Garaia ekaina eta iraila bitartekoa da.

Kontserban prestatzeko ohitura, irailean eman ohi da.

Hegaluzea tomatearekin
gogokoa

Elkarbanatu & Inprimatu

65.384615384615 0 100 26

Iruzkinik ez

    Bidali iruzkin bat