Denbora
40 minSoberan dauden osagaiak erabiltzeko errezeta bikaina da, proposamen hau egokitu zure beharrei eta kuzina ezazu zeure-zeurea den paella.
Osagaiak:
- 4 eskukada arroz
- Ura (arroza hainako bi)
- Tipula bat
- Piper gorri eta berde bana
- Azenario bat
- Kuia txiki bat
- 2 Bartxuri buru
- Ardo zuri kopa bat
- Oilasko zatiak (bularki eta iztarrekin eginak) 250gr
- Bi goilarakada oliba olio
- Gatz apur bat
Errezeta:
- Barazki guztia garbitu eta zuritu.
- Barazkiak zati txiketan moztu, guztiak tamaia berekoak egin behar dira.
- Paela batean bi koilarakada olio jarri eta guztia berotu.
- Baratxuri eta tipula zatiak gehitu eta guztia ondo landu 5 minutuz, kolorea har dezan.
- Kolorea hartzen duenean gainontzeko barazki guztiak gehitu eta su bizian ondo landu.
- Beharrezkoa da barazkiak ondo lantzea, kolore bizia har dezaten
- Oilasko zatiak paelara gehitu eta guztia ondo landu gatz apur batekin.
- Oilaskoa gorritzen denean arroza gehitu eta guztia batera nahastu.
- Ardo zuri kopa gehitu eta guztia lurrundu bitartean landu sutan.
- Azkenik ura gehitu, eta irakiten hasten denean sua jeitsi. 20 minutu behar izaten ditu guztiak egosten.
- Paelak puntu ona izan dezan itzali sua amaitzear dagoenean, berez beroareki amaitzen delako egosten.
- Beharrezkoa da denbora batean egoten uztea 5-10 minutuz.
Kasu!
Arroz mota desberdinak daude merkatuan, baina paela egiteko gomendagarrienak ale luzeko arrozak izaten dira.
Oilasko eta barazki paella
Errezetaren egilea(k)
Imanol Zubelzu eta Javi Rivero 75.862068965517 0 100 29
Iruzkinik ez